Drie weken lang was ik te vinden in het stadje Aldeia das Açoteias aan de zuidelijke kust van Portugal. Wij verbleven hier met zo’n 18 atleten van o.a. Team Tonnie Dirks. De focus lag voornamelijk op het klaarstomen voor het baanseizoen, welke voor mij al vroeg in het seizoen van start ging. Ik wilde mij namelijk plaatsen voor de Universiade in Napels (4-15 juli). Vorige editie lag de limiet voor deelname op de 1500m op 3:46min. Zo dacht ik vorig jaar dus al zeker te zijn van deelname met mijn pr van 3:45min. Helaas werd er besloten de limiet aan te scherpen naar 3:43min. Toen ik dit hoorde was het eerste wat ik dacht; ‘Prima, ook dat moet goed haalbaar zijn’. Helaas werd hier toen wel bij vermeldt dat de limiet gelopen moest worden vóór 1 mei 2019… Na wat mailcontact werd dit nog verschoven naar 12 mei. Iedereen weet dat er vóór deze datum nog weinig tot geen sterke baanwedstrijden te vinden zijn, dus dit werd voor mij een lastige taak. Uiteindelijk een wedstrijd in het Belgische Duffel gevonden die aardig geschikt leek om het limiet te gaan lopen.

Zo gezegd zo gedaan, na een zeer geslaagd trainingskamp in Portugal ben ik op 11 mei gestart aan mijn baanseizoen. Hier strandde ik helaas op 3:47:00 en werd ik tweede. Mede door een fikse wind en wellicht nog wat vermoeide benen van de trainingsstage, was dat op die dag het hoogst haalbare voor mij. Geen Universiade dus.

Gelukkig wist ik snel de knop om te zetten en mij te focussen op de volgende race. Deze was namelijk alweer een week later in Lisse. Ik ben hier van start gegaan op de 1000m. Een interessante afstand, omdat hier de 800m en 1500m specialisten samenkomen. Na een wat rommelige eerste helft wist ik mij langzaam aan naar voren in het veld te brengen en met een keiharde laatste 200m finishte ik op een 4e plaats in een tijd van 2:23,73 min. Een stuk beter niveau dan een week eerder en dit gaf mij weer vertrouwen dat dat 1500m PR er wel aan gaat dit seizoen!

Next -> IFAM Oordegem 1500m 25 Mei

X